Tu kupisz

nasza sieć sklepów

dołącz do naszego

newslettera

-Galeria-

grupY

asortymentowe

Wędzonki

Wędzonki to produkty mięsne bez osłonek, sznurowane ręcznie przędzą wędliniarską lub w siatce, o zachowanej strukturze tkankowej, wykonane z jednego lub kilku kawałków anatomicznych tuszy, peklowane lub solone, z delikatną okrywą - lub bez okrywy tłuszczu, wędzone, poddane obróbce termicznej. Do produkcji wędzonek używamy wyselekcjonowanego surowca, który pochodzi od polskich rolników. Wędzenie odbywa się w tradycyjnych wędzarkach, przez co nasze produkty charakteryzują się znakomitym smakiem i aromatem dymu wędzarniczego, przypominając nam smak staropolskich wędlin.

Wędliny pieczone

Wędliny pieczone to produkty mięsne bez osłonek, sznurowane ręcznie przędzą wędliniarską, o zachowanej strukturze tkankowej, wykonane z jednego kawałka anatomicznego tuszy, peklowane lub solone, z delikatną okrywą lub bez okrywy tłuszczu, poddane obróbce termicznej - pieczeniu w piecu konwekcyjno-parowym. Podczas pieczenia, pod wpływem temperatury, woda znajdująca się na powierzchni pieczonego mięsa wyparowywuje, co powoduje wytworzenie zarumienionej skórki. Do produkcji wędzonek pieczonych używamy wyselekcjonowanego surowca, który pochodzi od polskich rolników.

Wędzonki dojrzewające

Wędzonki dojrzewające to produkty mięsne bez osłonek, o zachowanej strukturze tkankowej, wykonane z jednego kawałka anatomicznego tuszy, peklowane lub solone, z delikatną okrywą lub bez okrywy tłuszczu, bez dodatku kultur bakterii starterowych, poddane obróbce termicznej - tradycyjnemu wędzeniu ciepłym dymem. Swój smak zawdzięczają długiemu leżakowaniu w przyprawach naturalnych - głównie jałowcu. Do produkcji używamy wyselekcjonowanego surowca który pochodzi od polskich rolników.

Wędliny drobiowe

Wędliny drobiowe to produkty drobiowe wyprodukowane z tuszki drobiowej z kurczaka lub indyka, elementu tuszki lub mięsa drobiowego bez kości, z dodatkiem lub bez dodatku mięsa wieprzowego, bez osłonek lub w osłonkach o zachowanej strukturze tkankowej lub o różnym stopniu rozdrobnienia, poddane peklowaniu lub soleniu, wędzeniu, parzeniu lub pieczeniu. Do produkcji wędlin drobiowych używamy surowca drobiowego znakomitej jakości z polskich ferm.

Kiełbasy cienkie

Kiełbasy cienkie to produkty mięsne w osłonkach naturalnych, ze średnio rozdrobnionych surowców mięsno-tłuszczowych, i przypraw naturalnych, wędzone lub nie wędzone, parzone lub pieczone, przygotowywane na bazie tradycyjnych receptur. Obróbka termiczna kiełbas odbywa się w naturalnych wędzarniach opalanych drewnem olchowym lub w komorach wędzarniczo parzelniczych z użyciem bukowych zrębków wędzarniczych. Surowiec używany do produkcji pochodzi od polskich producentów.

Kiełbasy grube

Kiełbasy grube są to produkty mięsne w osłonkach naturalnych lub sztucznych, ze średnio i grubo rozdrobnionych surowców mięsno-tłuszczowych, z dodatkiem lub bez surowców uzupełniających i przypraw naturalnych, wędzone lub nie wędzone, parzone lub pieczone, przygotowywane na bazie tradycyjnych receptur. Surowiec używany do kiełbas grubych pochodzi od polskich producentów trzody chlewnej.

Kiełbasy podsuszane

Kiełbasy podsuszane to produkty mięsne w osłonkach naturalnych lub sztucznych, ze średnio i grubo rozdrobnionych surowców mięsno-tłuszczowych, z dodatkiem lub bez surowców uzupełniających i przypraw naturalnych, wędzone, parzone, pieczone i podsuszane ciepłym dymem w naturalnej wędzarni, przygotowywane na bazie tradycyjnych receptur. Do produkcji kiełbas podsuszanych używamy wyselekcjonowany polski surowiec najwyższej jakości.

Kiełbasy homogenizowane

Kiełbasy homogenizowane to wyroby produkowane z tkanki mięśniowej i tłuszczowej. Są to najczęściej przetwory mięsne drobno lub średnio rozdrobnione. Zgodnie jednak z powszechnie stosowaną technologią farsz wędlin homogenizowanych stanowi homogennie wykutrowane mięso, tłuszcz, surowce kolagenowe, technologicznie dodawaną wodę, peklujące, naturalne przyprawy aromatyzujące oraz inne składniki przewidziane recepturą. Kiełbasy te są wędzone i parzone w osłonkach naturalnych i sztucznych. Bez dodatku MOM. Z polskiego surowca.

Pasztety

Podstawowymi surowcami do produkcji pasztetów są wybrane asortymenty surowców mięsnych i tłuszczowych, wątroba, skórki wieprzowe oraz surowce roślinne np. kasze, preparaty białek roślinnych przyprawy naturalne itp. Produkt w osłonkach naturalnych, sztucznych lub w foremkach, parzony lub pieczony, ewentualnie wędzony. Surowiec użyty do produkcji pasztetów może być przekutrowany w celu uzyskania jednolitej i gładkiej konsystencji. Pochodzi od polskich producentów.

Kiełbasy surowe

Kiełbasy surowe to produkty mięsne w osłonkach naturalnych lub sztucznych, ze średnio rozdrobnionych surowców mięsno-tłuszczowych, z dodatkiem lub bez surowców uzupełniających i przypraw naturalnych, wędzone lub nie wędzone, przygotowywane na bazie tradycyjnych receptur. Z polskiego surowca.

Produkty blokowe

Produkty blokowe to wyroby wyprodukowane z wysokiej jakości surowców mięsnych, tłuszczowych o zachowanej lub częściowo zachowanej strukturze tkankowej lub rozdrobnionych, z dodatkiem surowców uzupełniających i przypraw naturalnych, poddane parzeniu lub pieczeniu w formach lub osłonkach, które zachowują ich kształt. Do produkcji używamy wysokiej jakości polskiego surowca.

Wędliny podrobowe

Wędliny podrobowe to produkty wyprodukowane z podrobów, mięsa i tłuszczu w osłonkach naturalnych, sztucznych lub w formach, z dodatkiem lub bez przetworzonej krwi spożywczej, surowców roślinnych: kaszy jęczmiennej, kaszy gryczanej palonej i niepalonej, surowców uzupełniających, przypraw i warzyw, parzone. Wszystkie surowce pochodzą od polskich producentów.

Elementy wędzone

Elementy wędzone to elementy drobiowe z tuszki kurczaka, kości i żeberka wieprzowe, peklowane, wędzone i parzone. Wszystkie elementy pochodzą od polskich producentów.

Studzieniny

Studzieniny to wyroby w osłonkach sztucznych, wyprodukowane z gotowanych surowców mięsnych, masek z głów wieprzowych, skórek, serc i ozorów wieprzowych pokrojonych ręcznie w kostkę, zalanych gorącym rosołem z wymieszaną żelatyną i mieszanką przypraw, parzone. Surowiec używany do produkcji pochodzi od polskich producentów.

Smalce

Smalce to tłuszcze topione z rozdrobnionej polskiej słoniny z dodatkiem lub bez przypraw naturalnych, w kubeczkach zamykanych wieczkiem.

Słoiki

Słoiki to to konserwy mięsne z drobno i średnio rozdrobnionych surowców mięsnych, z dodatkiem przypraw naturalnych i żelatyny, pasteryzowane. Wyprodukowane są z wysokiej jakości mięsa wieprzowego pochodzącego od polskich hodowców.

Mięso

Mięso kulinarne uzyskane ze zWierząt rzeźnych: trzody chlewnej i bydła oraz drobiu: kurczaka i indyka to elementy handlowe z kością lub bez, pozyskane z tusz, nie poddane żadnym zabiegom, które zmieniłyby ich właściwości. Najczęściej przeznaczone do smażenia, pieczenia, grilowania i gotowania. Surowiec mięsny pochodzi wyłącznie od polskich rolników, z najlepszych polskich hodowli i ferm. Dysponujemy własnymi specjalistycznymi, osobnymi działami rozbioru wieprzowiny, wołowiny i drobiu. Codziennie dostarczamy do naszych sklepów świeży towar.

ZAKŁADY MIĘSNE ”POLSTAN”
WIESŁAW STĘPIEŃ
Ul. Pułkownika Dionizego Czachowskiego 50
25-106 Kielce

Otrzymaliśmy wsparcie na podstawie umowy o dofinasowanie projektu nr POPW.01.05.00-26-0200/20-00 w ramach działania 1.5
Dotacja na kapitał obrotowy Programu Operacyjnego Polska Wschodnia 2014-2020
Kwota dofinansowania 323.795,43

Przepyszne wyroby

Starannie przyprawione

Wyprodukowane Metodą tradycyjną

nasze własne przepisy

najwyższa kontrola jakośći

idealne do cateringu

-tu kupisz-

Nasze

Sklepy firmowe

sieć sklepów firmowych

STOISKO FRANCZYZOWE

Nie od dziś wiadomo, że odpowiedni partner jest kluczem do sukcesu. Sieć sklepów firmowych POLSTAN stale się rozwija dlatego zapraszamy do współpracy wszystkich, którzy doceniają smak i jakość naszych wędlin i chcieliby otworzyć własny punkt z naszymi produktami. Posiadasz lokal? Jesteś przedsiębiorczy i gotowy do podjęcia współpracy? Przeczytaj dlaczego warto współpracować z nami!

- napisz do nas -

Kontakt

×
×

Koszyk